torstai 29. joulukuuta 2011

Tapanilan kirjasto

Tästä kirjastosta en kirjoita objektiivisesti, koska Tapanilan kirjasto on kotikirjasto ja olohuone, jossa tulee pistäydyttyä useita kertoja viikossa. Sijanti Tapanilan urheilukeskusken yhteydessä on loistava, koska samalla reissulla voi niin sanotusti lyödä useita kärpäsiä yhdellä iskulla. Työntekijät kertovat, että rakennus on huonokuntoinen - kesällä kuuma ja talvella kylmä - ja remontti onkin edessä. Ylväs näky kirjastorakennus kuitenkin on.


Kuva 1. Tapanilan kirjasto on ylväs näky Mosanmäellä.


Kuva 2. Sisäänkäynti takaoven kautta onkin sitten hieman vaatimattomampi.

Tapanilan kirjaston sisätila on melko sokkeloinen, mutta kaikki osastot löytyvät. Tosin tarvitsin 12 vuoden käyttämisen jälkeen kirjastonhoitajan apua, että löysin nuorten osaston, mutta sellainenkin siis löytyy. Tapanilan kirjastolla on myös urheiluaiheinen kokoelma, kuten urheilukeskuksen yhteydessä olevalle kirjastolle sopii. Ihme kyllä sitä ei mainosteta kirjaston verkkosivuilla.


Kuva 3. Yleiskuvaa kaunokirjallisuushyllyistä. Etualalla uutuuskaruselli.


Kuva 4. Mainio yksityiskohta ovat viime talvena uusitut lukutuolit. Aika monta lehteä ja kirjaa näissä on tullut luettua. Taustalla oikealla dekkarihylly ja vasemmalla nuortenkirjanurkkaus.

Faktat
Valmistumisvuosi: 1978, kiinteistöremontti tulossa 2012
Pinta-ala: 293 m2
Erikoisuus: Urheilukokoelma (ei kuitenkaan ole linkkinä kirjaston kotisivulla)

Kirjasto: 3/63
Pvm: 29.12.2011
Kulkuväline: Polkupyörä
Kirja: Maeve Binchy: Koko kadun kasvatti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti