tiistai 15. toukokuuta 2012

Myllypuron mediakirjasto

Tiistai-ilta oli sateinen, mutta ujutin silti aikatauluun kirjastovierailun Myllypuron mediakirjastoon ennen salibandytreenejä, samoilla nurkilla kun olivat. Metroasemalta maanpinnalle noustessa kirjaston tuttu tunnus näkyikin jo kadun toisella puolella olevan betonirakennuksen seinässä. Se sai oman mielialan painumaan sateen mukana viemäreitä kohti: näinkö ankeaksi tämä lähiökirjasto nyt sitten on suunniteltu?

Sisäpihalle löydettyäni ilo olikin sitä isompi: Kyseessä olikin erittäin pirteän näköinen, moderni rakennus joka ainakin paatuneen kirjastofriikin mielestä suorastaan kutsui sisälle.


Olin unohtanut, että kyseessä on mediakirjasto. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että kirjastossa oli muutama lukupaikka ja pääosa hyllytilasta oli varattu lehdille. Lisäksi pienen kirjastotilan päädyssä kaksi nuorta miestä pelasi futispeliä kunnioitettavan suurella screenillä. Yleiskuvaksi otin kuvan lehtihyllyistä. Tyylikkäitä ovat.


Tämän kirjaston yksityiskohdaksi sopiikin sitten se ainoa pieni kirjahylly, mikä salista löytyi. En mitenkään vastusta kirjaston uusia toimintamuotoja, mutta pitää joka kirjastosta sentään mahdollista olla lainata kirjoja! Ihan hyvä ajatus laittaa tänne tarjolle vain Bestseller-kirjoja, jotka ainakin nimensä perusteella ovat niitä halutuimpia lainattavia.


Faktat

Valmistumisvuosi: 2011
Pinta-ala: 150 m2
Erikoisuus: Leffaillat, läppärikerho
Kirjasto: 15/63
Pvm: 17.4.2012
Kulkuväline: Metro

Kirja: Carol Shields: Ruohonvihreää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti