sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Pukinmäen kirjasto

Kirjastoprojektissa tuli eteen ensimmäinen vierailu kirjastoon, jossa en ollut ennen käynyt. Suhteellisen lähellä kotia sijaitseva Pukinmäen kirjasto on niin monta kirjastoa kauempana, että sinne ei ole tullut poikettua. Hyvän kirjaston tapaan Pukinmäessäkin on niputettu monta toimintoa samalle pihalle. Aurinkoisena talvipäivänä viereinen luistelukenttä oli täynnä lapsia, ja lainasipa yksi keski-ikäinen rouva kirjastosta luistimet itselleen ja lähti kokeilemaan. Myös Pukinmäen koulu ja taidetalo löytyvät kirjaston pihapiiristä. Allaolevassa kuvassa koulu jää oikealle ja taiteellisempaa arkkitehtuuria edustava taidetalo vasemmalle.

Yllätyksekseni kirjastoon kävellänkin sisään suoraan ulkoa, olin odottanut enemmän Suutarilan kirjaston kaltaista koulukäytäväkonstruktiota.


Yleisilmeeltään kirjasto on tyypillinen kasariluomus tummine lattioineen ja vaaleine kirjahyllyineen. Lähes suorakaiteen muotoisen tilan jaottelu on hyvin selkeä. Korvaan tarttui myös äärimmäisen ystävällistä asiakaspalvelua tarjonneen kirjastonsedän ammattitaito, kun hän ensin etsi yhdelle asiakkaalle jotain kappaletta, jonka artisti oli laulanut toisen artistin levylle, ja sen jälkeen opasti luistinten lainauksessa.
Ja tämän kirjaston yksityiskohta oli selvä heti ovenavauksesta lähtien, sillä siihen melkein kompastuu sisääntullessaan. Kirjaston sivuilta ei valitettavasti selviä, kenen taideteoksesta on kysymys ja miten se on päätynyt Pukinmäen kirjastoon asiakkaita tervetulleeksi toivottamaan.
Faktat


Valmistumisvuosi: 1985, laajennus ja perusparannus 1996, tiskiremontti 2004
Pinta-ala: Ei tiedossa
Erikoisuus: -

Kirjasto: 5/63
Pvm: 28.1.2012
Kulkuväline: Linja-auto 72


Kirja: Katja Oskamp: Hellersdorfin helmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti