keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Kontulan kirjasto

Kun bussista astuu ulos Kontulan ostarille, vähän jännittää. Alkusyksyn päivä on lempeän lämmin, ja aukio on täynnä eri tavalla päihtyneitä ihmisiä. Pitävät paikkaa näköjään olohuoneenaan. Kukaan ei kuitenkaan ole satunnaista vierailijaa kohtaan aggressiivinen, ja saan rauhassa puikkelehtia aukion poikki. Eräiden portaiden yläpäästä näkyy Helsingin kaupungin logolla varustettu kyltti, ja intuitioni sanoo, että kirjastokin voisi olla siellä.


Terveyskeskuksen kyltin kohdalta kun kääntyy vasemmalle, niin kirjasto löytyy matalasta sivurakennuksesta. Ulko-ovi näyttää ihan kutsuvalta, joskin Kontulan betoninharmaa arkkitehtuuri tekee parhaansa latistaakseen vaikutelmaa.

Sisältä Kontulan kirjasto, joka vaikuttaa melko äskettäin remontoidulta (Google paljastaa, että remontti tehtiin vuonna 2012) on mielestäni todella onnistunut. Värit ovat iloiset, matala tila pysyy avarana, ja tilat on hyvin jaoteltu eri toimintoihin. Kirjoja täynnä olevan pääsalin sivustalla on lehtilukusali, sisäänkäynnin vieressä rivi pelikoneita, ja yhdestä nurkasta pääsee hyvin rajattuun erilliseen lastenkirjojen tilaan.



Kirjaston akustiikka on hyvä, sillä äänet eri puolilta tilaa vaimenevat hyvin. Kirjastovirkailijat tuntevat selvästi kävijänsä ja yleistunnelma on lämmin. En osaa auttaa suomea murtaen puhuvaa nuorta miestä, joka etsii selkokielisten kirjojen hyllyä, mutta ilokseni ennen lähtöäni huomaan hänen kainalossaan kirjan. 

Kirjastosta olisi voinut poimia monia asioita mieleen jääneeksi yksityiskohdaksi, mutta tällä kertaa silmäni kiinnittyivät erityisesti ison kirjasalin yleisvalaisimiin.



Minä rakastan sitä, että pääkaupunkiseudulla pidetään huolta lähiöistä.

Faktat


Valmistumisvuosi: 1975 (remontti 2012)
Pinta-ala: 768 m2
Erikoisuus: Lainattava ompelukone
Kirjasto: 16/72 (kirjastojen määrä on noussut kuudessa vuodessa!)
Pvm: 5.9.2018
Kulkuväline: Bussi

Kirja: Tommi Liimatta: Autarktis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti