sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Itäkeskuksen kirjasto

Lauantaina alkoi salibandykausi, ja pelit olivat sillä ikävällä rytmityksellä, että pelien välissä oli kaksi tuntia. Päätin hyödyntää tämän käymällä tauolla Myllypurosta Itäkeskuksen kirjastossa. Kirjasto on minulle hyvinkin tuttu, sillä olen opiskeluaikoina useasti lukenut tenttiin siellä.

Itäkeskuksen kirjasto sijaitsee Stoa-kulttuurikeskuksen tiloissa. Talossa on siis kaikenlaista toimintaa, eikä pääovella kirjastoa mitenkään erityisesti hehkuteta. Stoa-talon ulkoasukin on vähän mitäänsanomaton, punaruskeaa laattaa ja ovella tämä lasihässäkkä.



Sisälle mentäessä havaitsee, että tila on melko matala. Edessä on naulakot joihin voi jättää vaatteensa jos on menossa katsomaan esitystä juhlasaliin (jossa on muuten mainiot näyttämö- ja katsomotilat), vasemmalta puolestaan löytyy ravintola-kahvila. Kirjastoon haluavan on osattava kääntyä oikealle. Asiallisen näköinen virasto-ovi johdattaa kirjojen luo. Yllättävää on, että graafinen ilme vaikuttaa ihan Itäkeskuksen kirjaston omalta, eikä noudata odottamaani HelMetin sinivalkoista linjaa.


Yläkerrassa ovat tietokirjat sekä lastenosasto. Tila on eteistilasta poiketen ihastuttavan avara ja valoisa, sillä katto nouseekin tässä tilassa korkeuksiin. Lastenosasto on hyvin rajattu omaksi tilakseen.


Alakerta, missä kaunokirjallisuus on, onkin sitten vähän ahtaamman oloinen. Katto on matalalla eikä valoa juuri ole. Tilassa on silti mukava tunnelma, siellä täällä on istuinryhmiä, mihin voi jäädä selailemaan lehtiä tai kirjoja ja musiikinkuuntelupisteitäkin on. Perimmäisestä nurkasta löytyvä lukusalikin on ihan toimiva, hiljainen joskin hieman hämärä.


Itäkeskuksen kirjasto ei ollut esteettisessä mielessä mitenkään erityisen säväyttävä, mutta heti sisään astuessa saa kyllä hymyn huulille, kun tulijaa tervehtii lastenosaston hyllyjä vahtiva noin 140-senttinen puinen kirahvi.



Faktat
Valmistumisvuosi: 1984 (perusparannus ja laajennus 1998)
Pinta-ala: 2166 m2 (alun perin 1100 m2)
Erikoisuus: Lainattava ukuleleKirjasto: 17/72
Pvm: 29.9.2018
Kulkuväline: Bussi, kävelin takaisin Myllypuroon
Kirja: Matias Riikonen: Suuri fuuga 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti