lauantai 10. marraskuuta 2018

Myyrmäen kirjasto

Marraskuiseen iltaan sopii taas kerran hyvin salibandyn ja kirjastovisiitin liitto, kun päätän poiketa Myyrmäen kirjastossa matkalla Energia Areenalle. Myyrmäen kirjasto löytyy juna-aseman vierestä olevasta Myyrmäkitalosta, jonka seinään ladottu valomainos ohjaa etsijän oikeaan rakennukseen.


Sisäänkäyntiä taloon ja siellä varsinaiseen kirjastoon saa hieman etsiä, sillä mitään opastusta en ulkoseinän valomainoksen lisäksi huomannut. Valoisa kirjastosali on onneksi vaikea missata, sillä se täyttää hyvän osan Myyrmäkitalon asemanpuoleisesta alimmasta kerroksesta. Ovella kirjastoa mainostetaan vain vaatimattomalla A4-lapulla, josta käyvät ilmi aukioloajat.


Kirjastosali on yksi yhtenäinen tila, jossa eri toiminnot on kuitenkin hyvin erotettu toisistaan. Yleisnäkymää hallitsevat rauhallisin välein sijoitetut, sopusuhtaisen kokoiset kirjahyllyt, mikä on mukavaa. Pidän siitä, että kirjastossa kirjat ovat pääroolissa.


Lasten osasto on sijoitettu sisääntulosta oikealle. Perjantai-iltana siellä ei varsinaisia lapsia ollut, joten en osaa arvioida, miten mahdollinen elämöinti kiertäisi kirjaston tilassa. Tila on hauskasti sisustettu ja muun muassa legoja oli käytettävissä. Itsenikin teki mieli kokeilla kutsuvia "lukukolmioita".


Bestseller-kirjat olivat hyvin esillä kirjaston etuosassa hauskoissa kolmiohyllyissä. Oli mukavaa, että samaa kirjaa oli lainattavaksi useampia kappaleita.


Olin jo netistä lukenut, että Myyrmäen kirjasto sijoittuu kahteen kerrokseen. Yllätyksekseni reitti toiseen kerrokseen kulkikin kirjastosalin ulkopuolelta, eli kirjaston tilat olivat kaksi erillistä osaa Myyrmäkitaloa. Kakkoskerroksen lehtiluku- ja työskentelytila oli myös erittäin onnistunut. Tila on rauhallinen ja valoisa, ja salin etuosassa oli tarjolla hyvä lehtivalikoima.


Ylläolevassa kuvassa näkyvää käytävää kun seurasi eteenpäin, pääsi vielä työskentelyalueelle, jossa oli kivoja yksittäisiä työpisteitä ja nojatuoleja tarjolla.


Myyrmäen kirjasto oli raikas, funktionaalinen kokonaisuus ja helposti saavutettavissa niin kuin kirjaston pitääkin olla. Erityiskiitos perjantain pitkästä aukioloajasta (kello 20 asti)!

Faktat

Valmistumisvuosi: 1993 (remontti 2017-2018)
Pinta-ala: ??? m2
Erikoisuus: Esiintymislava ja tapahtumatila, joka on varattavissa ilmaiseksi
Kirjasto: 20/71
Pvm: 2.11.2018
Kulkuväline: P-junalla Rautatieasemalta
Kirja: Jessica Winter: Break in Case of Emergency


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti