perjantai 15. helmikuuta 2019

Etelä-Haagan kirjasto

Etelä-Haagan retki osui maanantaille Helsingin kaikkien aikojen lumisimman tammikuun jälkeen. Kartalla lyhyeltä näyttänyt matka Huopalahden asemalta kirjastolle venyi, kun joutui tarpomaan puolisääreen asti ulottuvassa lumessa. Pienen koulunpihaseikkailun jälkeen kirjastorakennus löytyi kuitenkin helposti.


Tässäkin rakennuksessa on muita toimintoja, mutta kirjastolla on kyllä ihan oma ulko-ovi.


Etelä-Haagan kirjasto on kaksikerroksinen. Kaunokirjallisuus on sijoitettu toiseen kerrokseen, johon kurvasinkin ensimmäiseksi heti sisäänkäynnistä vasemmalle vieviä rappusia pitkin. Toinen kerros on varsin avara. Keskellä oleva avoin tila alakertaan vielä lisää tätä vaikutelmaa.


Yläkerrasta löytyy myös tämän kirjaston palvelualue.


Alakerrassa ovat muun muassa lehtienlukualue sekä lastenosasto. Lehtienlukualue on tässä kuvattu yläkerrasta käsin. Samalla voi yrittää hahmottaa kuvan oikeassa reunassa näkyvää taideteosta, joka siis roikkuu katosta. Sitä oli täysin mahdotonta vangita puhelimen kameran linssin läpi.


Lastenosastolla silmääni pisti se, kuinka paljon tilasta oli varattu tietokoneille. Onneksi vastapainoksi tilasta löytyi myös keppihevosparkki!


Alakerrasta löytyi lisää hyllyjäkin, jotka alla lähikuvassa. Alakertaan on sijoitettu haettavat varaukset ja  tietokirjallisuutta. Tässä kuvassa näkyy myös viherkasvi, joita oli kirjastossa sen verran paljon, että asia kiinnitti huomioni. Koko kirjaston tunnelma oli hyvin kodinomainen.



Etelä-Haagan kirjaston hauskin yksityiskohta oli yläkerran kaiteeseen tehty neulekoristelu.


Faktat
Valmistumisvuosi: 1964
Pinta-ala: 620 m2
Erikoisuus: Oma Huone (sis. ompelukone ja XBox-konsoli), kodin tavaroiden kierrätyshylly
Kirjasto: 32/71
Pvm: 4.2.2019
Kulkuväline: P-juna Rautatieasemalta
Kirja: W.G. Sebald: Merkintöjä Korsikasta




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti