torstai 21. helmikuuta 2019

Pohjois-Haagan kirjasto

Jään pois Huopalahden asemalla ja lähestyn Pohjois-Haagan kirjastoa takapihan kautta. Siis kirjaimellisesti kävelen polvia myöten lumessa pienen metsän halki (polut ovat jääneet ennätyslumien alle), mutta karttapalvelun avulla löydän kuin löydänkin kerrostalon, jossa kirjaston pitäisi sijaita. Kun pääsen kadun puolelle, hihkaisen ihastuksesta ihan ääneen: Kivijalkakirjasto! Pohjois-Haagan kirjasto sijaitsee nimittäin todella tilassa, joka on varmaan alkujaan suunniteltu liiketilaksi. Korkean kerrostalokompleksin edessä oleva matala siipi suorastaan kutsuu astumaan sisään!




Koska kirjastolle on varattu koko tila, on sisäänkäyntikin tarpeeksi selkeästi merkitty. Kynnys astua sisään on ihastuttavan matala niin fyysisesti kuin henkisestikin



Estetiikaltaan Pohjois-Haagan kirjasto muistuttaa paljon eteläistä sisarkirjastoaan muutaman kilometrin päässä. Tila on suhteellisen matala ja puunväriset kirjahyllyt hallitsevat tilaa.


Lastenosasto on sisustettu ja kalustettu värikkääksi, ja lapsille varattu kulmaus onkin erittäin houkuttelevan näköinen.


Kaiken kaikkiaan Pohjois-Haagan kirjastossa on mukavan kodinomainen tunnelma. Varatut kirjat jätetään palautettaessa avoimeen lokerikkoon ja yhdeltä seinustalta löytyy kierrätystilaa paitsi kirjoille myös muille kodin pientavaroille. Tämä on todellinen kortteliolohuone! Rauhallista lukutilaa etsiville tarjolla on muun muassa Artekin satulavyötuoli kirkasvalolampun kera, mutta eniten kirjaston yksityiskohdista minua ilahdutti tällä kertaa hyvin käytännöllinen ratkaisu lainattavien kävelysauvojen säilytykseen.


Faktat
Valmistumisvuosi: 1981
Pinta-ala: ???
Erikoisuus: Kodin pientavaroiden kierrätyshylly
Kirjasto: 33/71
Pvm: 11.2.2019
Kulkuväline: P-juna Rautatieasemalta Huopalahteen
Kirja: Olli Jalonen: 14 solmua Greenwichiin
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti