sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Lauttasaaren kirjasto

Kevätaurinkoisena perjantai-iltapäivänä oli lounastunnilla yllättäen aikaa käydä katsastamassa toinen niistä HelMet-kirjastoista, jotka koen olohuoneekseni, nimittäin Lauttasaaren kirjasto. Vaikken ole saarella 13 vuoteen asunut, jotain lämmintä sielussa läikähti kun kirjastorakennuksen kohdalle pääsin. Ulkonäöltään rakennus ei ole kylläkään mitenkään erityinen - aika tavallinen tiilikuutio.

Koko rakennus on kirjastoa (tai no, takasiivessä taitaa olla päiväkoti), joten oven etsiminen ei ole vaikeaa. Eleetön ovi istuu kuutioonsa hyvin. Tykkään tuosta kirjastosta kertovasta lainausmerkkisymbolista, siinä on jotain kujeilevaa.

Lauttasaaren kirjasto on sisuksiltaan samanlaista vaaleaa kasaria, jota on nähty jo monissa aikaisemmissa kirjastoissa. Kirjaston kotisivujen mukaan tilaa ei ole remontoitu, mutta yleisilmeeltään se vaikutti minusta huomattavasti vaaleammalta kuin mikä muistikuvani oli.


Yksityiskohtaa ei sliipatusta kirjastosta tahtonut löytyä. Harkitsin jo vakavasti käsitteen laajentamista ja melko karun kaurismäkeläisen monitoimihuoneen kuvaamista yksityiskohdaksi, kun huomasin että tässä kirjastossa vaahtosammuttimet olivat varsin näyttävästi esillä. Tässä siis yksi sellainen:

Faktat

Valmistumisvuosi: 1986
Pinta-ala: 786 m2
Erikoisuus: -
Kirjasto: 10/63
Pvm: 9.3.2012
Kulkuväline: Bussi 65A
Kirja: Muriel Barberry: Kulinaristin kuolema

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti