sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Tapiolan kirjasto

Työviikon päätteeksi tieni oli perjantai-iltana viemässä Esport-Areenalle salibandypeliin, ja koska Tapiolan kirjastokin kunnostautuu työtätekevää ihmistä innostavilla aukioloajoillaan, päätin tehdä ensimmäisen kirjastovierailun Helsingin ulkopuolelle samassa yhteydessä.

Köröttelin bussilla Tapiolan keskustaan ja Espoon kulttuurikeskus löytyi helposti Googlesta tulostetun kartan avulla. Olin hirvittävän pettynyt kulttuurikeskuksen ulkomuotoon. Vasta äsken kirjaston sivuillakäydessäni ymmärsin, että näky voi kesällä auringon paistaessa ja vesialtaan läikehtiessä olla näyttäväkin. No, maaliskuun iltaharmaudessa se näytti tältä (saatoin myös olla takaovella):


Kulttuurikeskus sinänsä näytti sisältä mukavalta, siellä täällä oli taidetta näkyvissä ja aulatila oli avara ja valoisa. Mutta kirjaston ovi oli taas hirvittävän mitätön.


Kirjaston sisätilan yleisolemus oli melko ahdas, sillä yläkerrassa kirjahyllyt oli pakattu varsin täyteen ja ne oli sijoitettu melko tiiviisti.


Iloiseksi yllätykseksi kirjastosta löytyi myös alakerta, johon oli sijoitettu lehtienlukualue sekä vieraskielistä kirjallisuutta. Alakerran ilem oli kevuempi, ja lehtienlukutilassa olisi hyvin voinut viettää mukavan lukuhetken jos aikataulu olisi sen sallinut. Alakertaan vievästä portaikosta löytyi myös tämän kirjaston yksityiskohta, Airi Snellman-Hännisen näyttävä ryijyteos 'Köydenveto' (1987). Kulttuurikeskuksessa sijaitsevalle kirjastolle sopien selkeästi nimetynä.


Faktat
Valmistumisvuosi: 1989 (Kulttuurikeskus, kirjasto aloitti toimintansa jo 1958. Alakerta käyttöön remontin jälkeen vuonna 2006)
Pinta-ala: ???
Erikoisuus: -
Kirjasto: 9/63
Pvm: 2.3.2012
Kulkuväline: Seutulinjan bussi 107

Kirja: Haruki Murakami: Mistä puhun, kun puhun juoksemisesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti