keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Kirjastoauto Helsinki

Helsingissä ajelee kaksi kirjastoautoa, Skidi ja Stara, jotka ovat keskittyneet lastenkirjallisuuden valikoimiin. Olen itse aina sijoittunut kävelymatkan päähän kirjastosta, joten vierailu Skidi-autossa oli minulle samalla myös kautta aikojen ensimmäinen kirjastoautokäynti. Skidi löytyi aikataulun mukaisesti tiistai-iltana parkista Liisankatu 1:n edestä.


Sisään autoon noustiin kadun puolelta. Etuovea ei ollut, vaan sisään- ja uloskäynti tapahtuivat ainoasta, bussin keskellä olevasta ovesta. Ovesta oli vaikeaa saada kuvaa, sen verran vilkasta liikenne kirjastoautolla oli.


Kirjastoauto oli sisustettu kirkkain värein, ja tässä pikkuruisessakin kirjastossa huomio kiinnittyi siihen, kuinka taloudellisesti tila on käytetty. Ovesta vasemmalle, auton takaosaan on rakennettu pieni luku- ja oleskelutila.


Bussin pitkät sivut ovat pääasiassa täynnä hyllyjä. Lupauksen mukaisesti pääosa aineistoa on lastenkirjallisuutta, mutta puolikas hyllymetri oli varattu sekä aikuisten kaunokirjallisuudelle että tietokirjallisuudelle.


Bussin etupäässä on palvelualue, ja auton henkilökuntaa hieman hymyilytti kirjastoautoinnostukseni. Sain kuitenkin luvan ottaa heistä kuvan.


Palvelutiskiltä edelleen vastapäätä kiertäen seuraavaksi ollaankin jo melkein takaisin ulko-ovella. Kyseiselle seinustalle on kuitenkin saatu mahtumaan vielä lainausautomaatti. Täällä sekin on hauskemman näköinen kuin ns. peruskirjastossa.


Koko kirjastoauto oli yksi mahtava yksityiskohta, mutta huomioni kiinnittyi vielä poislähtiessäni kattoon kiinnitettyihin ilmeisesti sanomalehdistä lippusiimoihin. Tällainenkin hauska pieni yksityiskohta, jota joku on ajatellut!

 
Faktat
Valmistumisvuosi: 1966 (kirjastoautotoiminto)
Pinta-ala: n/a
Erikoisuus: Liikkuu pyörillä paikasta toiseen
Kirjasto: 46/71
Pvm: 14.5.2019
Kulkuväline: Raitiovaunu 3 Bulevardilta
Kirja: Johann Hari: Mielen yhteydet. Masennuksen todelliset syyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti