tiistai 7. toukokuuta 2019

Entressen kirjasto

Kartta kertoo, että Entressen kirjasto on melko lailla Espoon juna-aseman vieressä, ja mainittu kauppakeskus löytyykin helposti radan länsipuolelta. Kirjasto on hyvin esillä jo julkisivussa.


Sisällä on vähän vaikeampi suunnistaa. Kävelen muutaman kerran ovista edestakaisin ja lopulta päädyn tulkitsemaan tätä yhtä opastetta, jonka löydän.


Lähden kapuamaan huoltoportailta näyttäviä betonirappusia ylös päin. Ja kyllähän porrastreeni palkitaan. Entressen kirjasto löytyy muutaman kerroksen maan pinnan yläpuolelta.


Sisäänkäynnin luona ei  voi olla huomaamatta myös sen oikealla puolella olevaa Entressen lukusalia, joka on rajattu oranssilla pleksillä (?).


Alan oivaltaa, että nyt ollaan ihan erilaisessa kirjastossa kuin hetki sitten Kauklahdessa. Tämä vahvistuu, kun astun sisään itse kirjastosaliin. Nyt ei puhuta huoneesta, vaan teollisen mittaluokan hallista.


Valtavaa tilaa on jaoteltu sisutuksellisin keinoin. Eri alueilla on värikoodit, jotka helpottavat suunnistamista. Lisäksi tilassa on siellä täällä rajattuja erillisiä huoneita, muun muassa Sininen huone (kokoustila) ja Aistien huone jäivät mieleen.

Kirjahyllyt ovat kirjaston teolliseen yleisilmeiseen sopivat harmaat, ja värikoodatut hyllyopasteet kertovat selkeästi, mitä materiaalia hyllyssä on. Tässä kuva romantiikan ja viihteen lukemistosta.


Lasten kuvakirjat salin toisella puolella on aseteltu lukuisiin mataliin laatikoihin, joissa riittää varasti pengottavaa.


Kirjaston monista pienistä erillisistä sopista itseäni ilahdutti musiikkiosasto, jonka nimeäminen Musa Corneriksi lämmitti tamperelaisen ja Kummelin ystävän sydäntä.


Ja juuri kun luulin nähneeni valtavassa kirjastossa kaiken, avautui kirjaston kyljestä vielä suuri nuorten oleskelutila, josta löytyi niin kirjoja, pelimahdollisuuksia kuin löhöilyalueitakin.


Entressen yksityiskohtana kaiken runsaudenpulan keskellä mieleen jäi lopulta Espoon oma kaupunkiverstas. Entressestä nimittäin löytyy paljon samoja laitteita kuin Oodin vastaavasta. Bongasin ainakin 3D-tulostimia, ompelukoneita ja vinyylileikkureita.


Faktat
Valmistumisvuosi: 2009
Pinta-ala: 2775 m2
Erikoisuus: Paja, Aistien huone
Kirjasto: 44/71
Pvm: 18.4.2019
Kulkuväline: E-juna Kauklahdesta
Kirja: Matt Wolff: Tulta ja tuhoa. Donald Trump Valkoisessa talossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti