keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Ison Omenan kirjasto

Espoon kirjastot vaikuttavat reittioppaan perusteella hieman vaikeasti tavoitettavilta, joten suunnittelin aurinkoiseksi lomapäiväksi kolmen kirjaston kierroksen Etelä-Espooseen. Ensimmäisenä vuorossa olisi metromatkan päässä oleva Ison Omenan kirjasto. Siellä olen käynytkin kerran aikaisemmin, juuri ennen kuin projekti jäi katkolle 2012-2013 vuodenvaihteessa. Tuolloin Omppuun mentiin bussilla, ja kirjasto löytyi jostain keskeltä kauppakeskusta. Nyt Isoon Omenaan pääsee hurauttamaan suoraan metrolla.


Pyörin jonkin aikaa kauppakeskuksessa, mutten löytänyt mitään kirjastoon viittaavaa opastetta. Oli pakko käydä lunttaamassa kirjaston verkkosivuilta, miten löytäisin perille. Opin, että minun pitää seurata "Palvelutori"-opasteita. En olisi kyllä osannut arvata.


Opasteiden johdattaman löysin kuitenkin kolmanteen kerrokseen, jossa eteen avautui varsin isolta näyttävä alue. Siitä pystyin ensimmäiseksi hahmottamaan vasemmalla sijaitsevan massiivisen palautusseinän sekä suoraan edessä sijaitsevan Palvelutorin palvelutiskin.



Kunnon hämäläisenä epäröin kysyä neuvoa, eikä tarvinnutkaan. Sisäänkäynnin vierestä löytyi myös opastetaulu, joka kertoi mitä kaikkea Palvelutorilta löytyy: Kuntapalveluita laidasta laitaan.


Siirryin kirjastoalueelle, jossa näytti olevan tarjolla musiikkia, sarjakuvia ja lasten aineistoja. Sopi hyvin siihen, että tämä alue sijaitsi neuvolan vieressä.



Yksityiskohtina ilahduttivat lasten puolen satuimaiset kuvitukset sekä keltainen lukukuutio.



Vähän hämmästelin sitä, että aikuisten aineistoa näytti olevan hyvin niukasti tarjolla - vain varausten nouto ja pieni bestseller-hylly sattuivat silmään. Rekisteröityäni vielä tilan takaosassa sijaitsevan Pajan 3D-printtereineen ja ompelukoneineen kohautin olkiani erikoiselle ratkaisulle ja lähdin rullaportaita alas päin.


Onneksi sain jonkin etiäisen ja vilkaisin opastekarttakuvaa vielä kerran - kirjastohan jatkui pitkän käytävän toisessa päässä! Kävelin siis Kelan tiskien editse ja löysin kuin löysinkin kirjaston palvelutiskille.


Virkailijan käden osoittamasta suunnasta löytyi viimein myös aikuisten aineisto. Koska olin napannut luettavaa jo Bestseller-hyllystä, en jäänyt perehtymään kokoelmaan sen tarkemmin.


Lopulta onnistuin myös löytämään Isosta Omenasta ulos. Jos kirjastoon saapuu jotain muuta kautta kuin metroportaista, voi jo ulko-ovelta asti alkaa suunnistaa Palvelutorille.


Faktat
Valmistumisvuosi: 2016 (kirjasto Isossa Omenassa vuodesta 2001)
Pinta-ala: n. 2000 m2 (arvio opastekartasta; Palvelutorin pinta-ala 6000 m2)
Erikoisuus: Paja, musiikkistudio & soittohuone; Suomen suosituin kirjasto (kävijämäärä)
Kirjasto: 50/71
Pvm: 17.6.2019
Kulkuväline: Metro Kampista
Kirja: Juha Itkonen: Ihmettä kaikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti