tiistai 9. heinäkuuta 2019

Hakunilan kirjasto

Etelä-Espoon kierroksen jälkeen on aika tutkia mitä Vantaalta löytyy. Käyn vierailulla Rekolassa ja otan paluumatkan ohjelmaan Hakunilan kirjaston. Kartan mukaan pyöräiltävää on Hiekkaharjun asemalta viitisen kilometriä. Kartta ei kerro, että osa matkasta on ajettava soraa pitkin autojen keskellä, kun yksi isompi tie on remontissa. Yllätyn myös siitä, kuinka nopeasti teollisuus- ja asuinalueet vuorottelevat. Parin pummin jälkeen löydän kuitenkin Hakunilaan, viehättävälle vihertävälle kerrostaloalueelle, jonka keskeltä kirjastorakennus löytyy.


Rakennuksen ja sisäänkäynnin estetiikan perusteella tämäkin kirjasto taitaa olla 1980-luvulta peräisin.


Kirjastoa on vähän vaikea hahmottaa ensisilmäyksellä. Näen kyllä suoraan oven edessä palvelutiskin, mutta muuten tilasta saa vaikutelman, että löytääkseen mitä kaikkea siellä on, pitää vähän kierrellä ympäriinsä. Ovesta heti oikealle on kuitenkin selvästi sijoitettu lehtienlukualue.


Lehtiseinän takan puolestaan on lasten ja nuorten alue. Se on rajattu keltaisella boordilla. Kalusteita näyttää olevan tilan kokoon nähden aika vähän, joten tilasta saa vähän varastomaisen vaikutelman.


Takaoven viereen perustettu potkulautaparkki tuo hymyn huulille: tässä kirjastossa ollaan hyvin ajan hermolla!


Ulko-ovesta vasemmalle on sijoitettu aikuisten kokoelmat. Tämä puoli näyttää nuorten puolta valmiimmalta. Katse kiinnittyy hienoon, kaarevaan kertomakirjallisuushyllyyn. Myös tietokirjojen eri teemahyllyt ovat tyylikkäitä koodattuine värityksineen.



Jostain syystä pelaamiseen tarkoitettu tietokone on sijoitettu tähän osaan kirjastoa, ihan ulko-oven vieraan. Itse olisin ehkä sijoittanut sen enemmän lasten ja nuorten kirjallisuuden lähettyville.


Melko modernin ilmeen omaavan kirjaston hauska yksityiskohta löytyy ihan yllättäen kun kävelee pitemmälle hyllyjen väliin. Historiateosten viereen sijoitettu vanha nojatuoli saa aikaiseksi spontaanin hymyn.

Faktat
Valmistumisvuosi: 1977 (remontti 2002-2003 ja 2012-2013, teknisiä korjauksia 07/2019)
Pinta-ala: 586 hum2
Erikoisuus: Lainattavaksi ulkopelejä, kävelysauvoja ja roskapihtejä
Kirjasto: 53/71
Pvm: 18.6.2019
Kulkuväline: Polkupyörä Hiekkaharjun asemalta
Kirja: Anni Saastamoinen: Depressiopäiväkirjat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti