torstai 4. heinäkuuta 2019

Haukilahden kirjasto

Yritän olla tutustumatta vierailtavaan kirjastoon etukäteen, sillä on hauskempaa yllättyä paikan päällä. Niinpä taidan hihkaista ääneen kun bussi kaartaa Haukilahden kirjaston ohi pysäkille. Uusi puurakennus on melko vaikuttava! Muitakin ihailijoita löytyy.


Rakennuksen takaosa on varattu päiväkodin käyttöön. Matkalla kirjaston ovelle on pakko räpsiä kuvia kaikista lähestymiskulmista.



Myös kirjaston sisäänkäynti on vaikuttava.


Sisällä alkaakin sitten hihityttää - massiiviseen ulkokuoreensa nähden kirjasto on todella pieni. niin pieni, että siitä on vaikeaa mahtua ottamaan yleiskuvaa sisätiloissa. Tässä näkymä kirjaston keskeltä takaseinään päin.


Ja tässä puolestaan suunnilleen samasta pisteestä ovella päin.


Vaikka tilan pinta-ala on pieni, se on hyvin avara. Katto on korkealla ja koko seinän korkuiset ikkunat auttavat myös asiaa. Hyllykorkeus taas on verraten matala.



Minikokoisen kirjaston mieleen jäänyt yksityiskohtakin on pientä kokoa: on kirjastoja, joiden lukusali on suurempi kuin koko Haukilahden kirjasto. Täällä työskentelytila on tehty modernin avokonttorin tapaan neljän hengen puoliavoimen tilan avulla.


Faktat
Valmistumisvuosi: 2019
Pinta-ala: 144 m2
Erikoisuus: Omatoimikirjasto
Kirjasto: 52/71
Pvm: 17.6.2019
Kulkuväline: Bussi 113 Matinkylän metroasemalta
Kirja: Pirkko Saisio: Elämänmeno

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti