keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Välisoitto: Koivukylän pop-up-kirjasto

Kävin Koivukylän kirjastossa alkukeväästä, ja pidin muun muassa hyvästä sijainnista Koivukylän aseman tuntumassa. Kesällä tuli kuitenkin uutinen, että kirjasto on muuttamassa radan toiselle puolelle. Alueen asukkailla ja muilla kirjastoentusiasteilla oli mahdollisuus tutustua ja vaikuttaa uusiin tiloihin heinäkuun ajan. Niinpä nappasin yhden etätyöpäivän lounastunnilla junan ja surruutin uudestaan seitsemän minuuttia Koivukylään.

Uusikin kirjasto tulee hyvin lähelle rataa, tosiaan vain sen toiselle puolen. Kirjasto löytyy tulevaisuudessa tästä Citymarketin rakennuksesta radan länsipuolelta.


Mitään opasteita pop-up-kirjastoon ei tietystikään ole vielä asennettu, joten luotin kirjastovainuuni ja menin sisään tuosta tervetulleeksi toivottavasta ovesta. Osuin oikeaan. Citymarketin kassoja vastapäätä on rivillinen pieniä liiketiloja, joista kirjasto aikoo majoittua yhteen. HelMetin oranssit erottuivat rivistöstä hyvin.


Tästä kirjastosta löytyi myös lainattavaa. Sekä aikuisille että lapsille oli pari kärryllistä luettavaa tarjolla.



Pieni pelipöytäkin pop-up-kirjastossa oli tarjolla.


Pääasiallinen tarkoitus pop-up-kirjastolla oli tietysti kerätä alueen asukkailta ideoita ja toiveita kirjastotilan suhteen. Muutama päivä ennen kirjaston sulkeutumista oli jo ehtinyt kertyä ihan hyvä määrä palautetta. Itse en niin usein Koivukylässä käy, että olisin kehdannut mielipiteeni ilmaista.



Tässä betonihuoneessa oli hauska huomata, kuinka itselleni kirjasto syntyy tosi pienistä jutuista. Se oikeastaan riittää minulle, että tilassa on kirjoja lainattavaksi. Tämän vierailun jännittävin osuus olikin lainata kirjoja ensimmäistä kertaa Taskukirjasto-sovelluksen avulla. Oli muuten todella helppoa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti