Kirjaston ulko-ovea ei ole mitenkään erityisesti merkitty (ostoskeskuksen seinässä on kyllä hieno, kookas valomainos), vaan ikkunoiden läpi tiiraillen täytyy pystyä päättelemään, että juuri näistä ovista olisi sisään mentävä jos kirjoja haluaa lainata. En oikein tiedä, mihin kohtaan jotain opaskylttiä voisi tässä matalassa katoksessa sijoittaa, mutta tarpeen sellainen kyllä olisi.
Koivukylän kirjasto on (junien vuoroväliä ajatellen) onneksi sieltä pienemmästä päästä. Ulko-ovesta kun astuu sisään, avautuu ensimmäiseksi silmien eteen palvelualue varausten noutoineen, lainausautomaatteineen ja palvelutiskeineen.
Lähempänä ikkunoita ja siis ulko-ovelta oikealle löytyvät sitten kirjahyllyt. Koivukylän kirjastossa ei ole juuri sisustuksella kikkailtu, vaan kaikki on hyvin funktionaalista. Hyllyjen päälle asetellut viherkasvit kyllä tuovat vähän kodinomaisuuttakin tilaan.
Ulko-oven vasemmalle puolelle, ikkunoiden viereen, on rakennettu mukavan värikäs alue lapsille. Koivukylän kirjasto on taas yksi hieno esimerkki siitä, kuinka pienessäkin kirjastossa voidaan onnistuneesti jakaa tila erilaisiin toimintoihin. Tosin kirjastossa oli lauantaina keskipäivällä todella vähän kävijöitä, joten sitä, onko myös melutasot eri alueilla onnistuttu lokeroimaan, en osaa sanoa.
Yksityiskohtana Koivukylän kirjastosta jäi mieleen tämä hieno tilkkuryijy, jonka alkuperä jäi minulle tosin hämäräksi.
Ja kyllä, Koivukylä kirjaston ehti katsastaa kahden peräkkäisen junan välillä. Juuri ja juuri.
Faktat
Valmistumisvuosi: 1981
Pinta-ala: ???
Erikoisuus: Piano, karaoke
Kirjasto: 38/71
Pvm: 9.3.2019
Kulkuväline: N-juna Korsosta
Kirja: Anne Enright: Valvojaiset
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti