tiistai 12. maaliskuuta 2019

Roihuvuoren kirjasto

Viime viikonloppuna Roihuvuoressa järjestettiin ensimmäiset oman alueen kirjamessut, joiden ohjelma oli varsin kunnianhimoinen. Itse ehdin piipahtaa Roihuvuoressa jo viikko aikaisemmin, joten messut jäivät kokematta. Roihuvuoren kirjasto on todella hieno, joten paikan päälle kannattaa suunnistaa ihan tavallisenakin päivänä.

Ajattelin, että kävely Herttoniemen metroaseman läheisyydestä (800 metriä) olisi mukava vetreyttävä lenkki istutun työpäivän jälkeen, mutta helmikuun viimeinen oli vielä talvipäivä ja Abraham Wetterin tien suoralla puhalsi sen verran kova tuuli, että leppoisan iltakävelyn asemesta tunsin olevani arktisella vaelluksella. Pitkän taipaleen päätteeksi Roihuvuoren kirjaston rakennus kuitenkin löytyi pellon kulmalta.


Googlen mukaan samasta rakennuksesta löytyy myös hammashoitola, mutta kirjastoon menevä ovi on merkitty sen verran selkeästi, ettei vaaraa eksymisestä ylimääräiseen juurihoitoon ole. Kirjaston sisäänkäynti on Roihuvuorentien puolella.


Itse kirjastosaliin päästäkseen täytyy vielä kiivetä yhdet portaat.


Roihuvuoren kirjasto on ilmeeltään hyvin kodinoloinen. Jos unohtaa ovesta vasemmalle jäävän palvelualueen ja lainausautomaatit, voi kuvitella olevansa jonkun pohatan hienossa yksityiskirjastossa.


Kirjastossa on siis hyllytilaa kahdessa eri tasossa, joista alempi ei ole oma erillinen kerroksensa niin kuin aluksi luulin, saan se on ikään kuin oma syvennyksensä keskellä huonetta. Optinen illuusio oli täydellinen ensikertalaiselle kävijälle. Ylätasolla syvennyksen reunat ovat kauttaaltaan pöytätilaa tuoleineen, joten lukutilaa on runsaasti.

Olohuonemaista vaikutelmaa lisää se, että kirjastossa on paljon viherkasveja ja alatasolta löytyy oikein viehättävä nojatuoliryhmä. Alla olevassa kuvassa syvennys on kuvattu kirjaston päädystä ulko-oven suuntaan.


Ulko-ovesta oikealle on sijoitettu vielä lehtitelineet. Niiden takana on erillinen, lasten käyttöön suunniteltu huone. En mennyt tällä kertaa sinne kuvaamaan keskelle hyvin vauhdikkaita leikkejä.


Faktat
Valmistumisvuosi: 1958 (remontti 2013-2014)
Pinta-ala: 398 m2 (josta 81 m2 varastotilaa)
Erikoisuus: Roihuvuoren kirjamessut
Kirjasto: 36/71
Pvm: 28.2.2019
Kulkuväline: Bussi 86 Laajasalosta Linnanrakentajantien pysäkille, josta kävely
Kirja: Paperi-T: Post-alfa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti