torstai 26. syyskuuta 2019

Pikkulaivan kirjasto

Ihmettelin joku viikko sitten, kun Kivenlahden kirjasto olikin hävinnyt Helmet-listasta. Hesarin artikkeli paljasti syyn: kirjasto oli jouduttu sulkemaan sisäilmaongelmien vuoksi. Onneksi korvaava, väliaikainen tila löytyi kauppakeskus Pikkulaivasta. Satunnaisen Espoon-vierailijan Pikkulaiva yllätti monoliittisuudessaan.

Kauppakeskuksessa on onneksi helppo suunnistaa. Puolta tilaa hallitsee suuri päivittäistavarakauppa ja toisen puolen käytävän varrella on kummallakin puolella pieniä liiketiloja. Eksymisen vaaraa ei ole, ja HelMetinoranssi ohjaa oikeaan suuntaan. Kuvassa näkyy oven oikealla puolella myös kirjaston 3D-tulostin, jota ihmettelemässä oli koko ajan kauppakeskuksen asiakkaita.

I
tse kirjasto oli sisustettu todella viihtyisäksi. Ovea vastapäätä olevat suuri ikkuna teki tilasta valoisan. Heti vasemmalla oli lainaus- ja palautusalue sekä varausten nouto. 


Ovesta etuoikealle puolestaan mahtui pieni palvelutiski.


Lapsille oli tehty oma oikein kutsuvan näköinen tila kirjastosalin laitaan.

Keskelle salia oli sijoitettu aineistohyllyt, jotka olivat vaaleaan tilaan sopivasti lämpöisen puun värisiä. Hyllyt olivat melko matalat, eivätkä peittäneet ikkunasta tulevaa valoa.

Aivan ikkunan vieressä, kirjastosalin päädyssä oli tilaa lehtitelineille sekä muutamalla pirteän punaiselle lukupöydälle.

Pienehkö tila oli käytetty todella onnistuneesti hyödyksi ja kirjastossa tuli hyvin kirjastomainen olo - ei enää ollenkaan muistanut olevansa kauppakeskuksessa. Koivukylän tulevasta uudesta kirjastosta voisi tulla hyvin samanlainen kuin tästä.

Pienenä ilahduttavana yksityiskohtana tästä kaiken kaikkiaan mainiosta kirjastosta mieleen jäivät alla näkyvät viherkasvihyllyt. Ihanaa yksityiskohtien tajua!


Faktat
Valmistumisvuosi: 1983 (Kivenlahden kirjasto; Pikkulaivassa kirjasto v. 2019 alkaen)
Pinta-ala: ???
Erikoisuus: 3D-tulostin
Kirjasto: 63/71
Käyntipäivä: 17.9.2019
Kulkuväline: Bussi 146A Kampista
Kirja: Luigi Pirandello: Vino nenä






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti