tiistai 29. lokakuuta 2019

Saunalahden kirjasto

Soukka ja Saunalahti ovat linnuntietä arvioiden melko lähellä toisiaan, mutta bussiyhteydet voisivat olla paremmat. Matka länsiespoolaisten ranta-alueiden läpi on kuitenkin mielenkiintoinen ja saan katsauksen erilaisista lähiöistä. Saunalahden alue vaikuttaa melko uudelta. niin myös koulu-ja kirjastorakennus, jonka tienpuoleinen tiiliseinä osoittautuu kirjaston sisäänkäynniksi.

Ulko-ovi on massiivisen rakennuksen seinässä vähän huomaamaton, mutta löytyy kuitenkin. Täytyy tunnustaa, että kävin kuitenkin ensi sisäpihan eli koulun puolella yrittämässä.

Saunalahden kirjasto on myös omatoimikirjasto, ja sellainen varoituksen sana, että tässä kirjastossa sisäänpääsylaite ei ollutkaan aivan itsestäänselvä toiminnaltaan. Kirjastokortin viivakoodin piti viedä aika etäälle alas, ennen kuin laite suostui sen lukemaan.

Sain reilun kymmenen yrityksen jälkeen oven aukeamaan ja pääsin sisälle kirjastoon, joka osoittautui pikkuruiseksi. Tässä yleiskuvassa näkyy melkein kaikki mitä nähtävissä on.

No ei sentään aivan. Tässäkin kirjastossa on rytmitetty tilaa lukupaikkojen ja hyllyjen vuorottelulla. Heti ovesta tultaessa on varsin viihtyisän näköinen sohvaryhmä.

Varsinaista lastnealuetta ei pienessä tilassa ole, vaan aikuisten ja lasten aineistot sijaitsevat vähän lomittain, tosin omankokoisissaan hyllyissä.


Saunalahden kirjastossa niin kuin monessa muussakin omatoimikirjastossa palvelutiski näyttää vähän karulta. Peräänkuulutan edelleenkin jonkun suunnittelemaan näistä jotenkin iloisemman näköisiä.

Kirjastoon mahtu myös pieni lehtienlukuun varattu alue. Lehdet ovat tyylikkään näköisissä karusellitelineissä.

Lehtitelineiden vieressä on pöytäryhmiä lukemista varten. Väliseinä koulun puolelle on lasia, ja sen läpi voi havaita, että samat kalusteet jatkuvat siellä.


Yksityiskohtana Saunalahden kirjastosta jäi mieleen pieni, nerokkaasti hyllyin lasten oleskelulle varattu alue. Jos ei olisi ollut kiire salibandypeliin Kirkkonummelle, olisin voinut jäädä tuonne itsekin lukemaan.


Faktat
Valmistumisvuosi: 2012
Pinta-ala: ???
Erikoisuus: Omatoimikirjasto
Kirjasto: 68/71
Käyntipäivä: 19.10.2019
Kulkuväline: Bussi (952+124K) Soukasta
Kirja: Satu Taskinen: Lapset



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti