perjantai 4. tammikuuta 2019

Välisoitto: Dekkarikirjasto

Vieraillessani Kallion kirjastossa tajusin vasta jälkeenpäin, että en käynyt ollenkaan Dekkarikirjastossa. No, tila on lukittu joten en olisi sinne päässytkään. Nappasin kirjaston somesta tiedon joulukuussa järjestettävästä lukuretriitistä, ja ilokseni tämä ensimmäinen sosiaalisen lukemisen kokemukseni antoi mahdollisuuden myös viettää aikaa Dekkarikirjaston tiloissa.

Dekkarikirjasto huokuu nostalgiaa: Kahden huoneen huoneistossa asui 1920-luvulla Paavo Nurmi, ja hyllyihin on koottu yli 3600 nidettä käsittävä dekkarikokoelma, joka lähti liikkeelle Suomen dekkariseuran vuonna 1996 kirjastolle tekemästä noin 1500 niteen lahjoituksesta. Kun astuu alas Dekkarikirjastoon astuu samalla toisenlaiseen rytmiin, 1950-luvun tunnelmiin.


Lukuretriittiä varten meille lukijoille oli laitettu tarjolle jouluista syötävää ja juotavaa. Dekkarikirjaston etummaisessa huoneessa on kahdeksan hengen pöytä, jonka ääressä voi vaikka pitää pienimuotoisia kokouksia.


Taaemmassa huoneessa sama tunnelma jatkuu. Itse lukemiseen tila oli hieman hämärä näin keski-ikäiselle, mutta onnistui se. Alla olevassa kuvassa näkyy tilan ainoa varsinainen lukuvalollinen paikka, vasemmalle nurkan taakse jäävä säkkituoli.


Itse vietin lukuretriitin kaksituntisen Matias Riikosen Suuren fuugan parissa tässä taaemman huoneen muhkeassa nahkatuolissa.


Dekkarikirjaston tilaa voi vuokrata käyttösääntöjen puitteissa 30 euron tuntihinnalla. Jo mainittujen kokousten lisäksi siellä voi pitää esimerkiksi kirjanjulkistustilaisuuksia tai pieniä (max. 24 henkeä) esitelmätilaisuuksia. Kerrassaan ihastuttava paikka.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti